Mezun mu oldunuz? Tebrikler…
Şimdi ne olacak?
“Hayriye teyzenin, amcasının torunu EN BÜYÜK HOLDİNG’de işe girmiş.”
“Hüseyin Amca’nın yeğeni, 2.500 TL maaş ile işe başlamış. Bir kaç ay sonra altına araba da vereceklermiş”
“Askere git sen askere…”
“O kadar okudun, boşuna mı?”
“Seni, dayımın kuzeninin çalıştığı şirkete önerecektim ama bu sıralar kimseyi almıyorlarmış”
Bu cümleleri çoğaltabiliriz ama sizler zaten ne demek istediğimi anladınız.
Bu ve bunun gibi cümleleri duymanız an meselesi…
Peki ne yapalım?
Eğer, babanızın bir şirketi yoksa, dayınız sizi bir yere işe sokmayacaksa, askere, yurt dışına gideceğim, evleneceğim evde oturacağım demiyorsanız, kendi çabalarınız ile iş arayıp bulmak gibi yüce bir hedefiniz varsa ve nereden başlayacağım, nasıl yapacağım diye geceleri gözünüze uyku girmiyorsa, bu sıkıntıları atlatmanıza destek olabilirim.
Nasıl mı?
İşe giriş için öncelikle bir alet çantasına ihtiyacınız var. Peki nedir bu alet çantası? İçinde neler olmalı?
İş görüşmelerinde her daim sorulan sorulara vereceğiniz yanıtlar bu alet çantanızdan çıkacak. Şimdiye kadar biriktirdiğiniz tüm bilgi, beceri, yetenek adına ne derseniz deyin, işe girmek için ihtiyacınız olan her şey bu çantada…Fakat önemli bir sorun var! Çanta biraz dağınık.
O görüşmenin heyecanı ve karşılaşılan ilk soru ile “çantanın içinden hangisini çıkaracağım”, “bunu çıkarsam ne düşünürler”, “bunu desem zayıf mı görünürüm” derken yaşanan o sessizlik…
İşte biz mülakat yapanlar ise o sessizliklere anlamlar yüklemeyi pek severiz 🙂
Bu nedenle, aradığınızı hemen bulabilmeniz için o alet çantanızı biraz düzenlememiz gerekir.
Ne var peki bu çantanın içinde;
- İnsan kaynakları profesyonellerinin en fark edeceği tarzda öz geçmişiniz
- Etkili Linkedin profili
- Mülakatlarda doğru zamanda paylaşacağınız güçlü ve zayıf yönleriniz
- Potansiyelinizin farkındalığı
Tüm bunların üzerinden birlikte geçip, alet çantanızın üstüne koymanız gereken özellikleriniz ile, diplerde bir yerlerde bırakmanız gereken ne varsa hepsini birlikte düzenleyeceğiz.
Sonra mı?
Ahiret sorularından oluşan bir mülakat süreci. Adına ister mülakat simülasyonu deyin, ister yetkinlik bazlı mülakat deyin, her ne derseniz deyin önemli olan mülakat sırasında karşılaşacağınız sorulara hazırlanmanız ve bunun içinde 13 yıldır işe alım yapan biri ile bu süreci deneyimlemeniz.
Sadece yeni mezunlar değil, deneyim sahibi iş arayanlar da, bu hizmetten yararlanabilir. Özellikle uzun zaman, iş aramamış olan deneyimli profesyoneller için iş arama sürecinin ne kadar sıkıntılı, zor bir süreç olduğunun bilincinde olan biri olarak, yeni nesil işe alım süreçleri ile ilgili bilgi sahibi olmanızın önemini de vurgulamam gerekir.
Dileyenler ile Skype görüşmeleri yaparak, karşılıklı zamandan ve mekandan tasarruf sağlayabiliriz.
Görüşmelerde özgüveninizi, siber alemde özgeçmişinizi kaybetmek istemiyorsanız, iletişime geçmek ve detayları öğrenmek için, CV Checkup ekibinden,esrakemer@gmail.com dan bilgi almanız yeterli olacaktır.